Video prezentacija o povijesti boravka templara na našim prostorima

Video prezentacija o povijesti boravka srednjovjekovnih templara na hrvatskim prostorima u periodu od XII. do XIV. stoljeća

 

O povijesti boravka srednjevjekovnih templara na prostoru današnje Republike Hrvatske veći dio isprava i dokumenata nalazi se u Državnom arhivu Republike Mađarske u Budimpešti, a manji dio dokumenata sačuvan je u hrvatskim crkvenim arhivima i arhivu Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti (HAZU).

Znanstveni savjet naše bratovštine pripremio je video-prezentaciju o povijesti boravka srednjevjekovnih templara na našim prostorima, koja je, temeljem poziva koji nam je upućen, postavljena na internetskoj stranici organizatora Međunarodne templarske Konferencije (radi pandemije korona-virusa Konferencija se nije mogla održati „uživo“), koja se održava od 13.listopada do 18.studenog 2020.godine i emitira se iz Portugala (organizator: Grad Barquinha u suradnji s Međunarodom templarskom asocijacijom O.S.M.T.H.U.).

Ovom video-prezentacijom želimo široj svjetskoj javnosti prezentirati ovaj ekskluzivni dio bogate hrvatske povijesne baštine, koju iz sedamstoljetne povijesne prašine, na svijetlo dana i na uvid hrvatskoj i međunarodnoj javnosti, oživaljava i prezentira upravo naša bratovština – Hrvatski Viteški Red Templara O.S.M.T.H. – Veliki priorat.

 

Arhiva

Arhiva