Jubilej – 10. obljetnica prvih Templarskih prisega u Republici Hrvatskoj

Trakošćan, 23. 4. 2006. – 23. 4. 2016. godine

Prvu službenu promociju modernih templara u Republici Hrvatskoj obavila je, uz svečani obred viteških templarskih prisega, Međunarodna templarska asocijacija O.S.M.T.H.U. (Universalis) predvođena Velikim templarskim Meštrom (fra. Antonio Paris iz Rima).

Ta prva ceremonija / obred viteških templarskih prisega, održana je u kapeli dvorca Trakošćan sada već daleke 2006. godine. Uz desetak templarskih pristupnika iz Hrvatske, polaganju svečanih prisega pridružili su se i kandidati iz Slovenije i to je bio početak organiziranog templarskog djelovanja u Republici Hrvatskoj nakon punih sedam stoljeća!

U želji da se na dostojanstven način obilježi desetgodišnjica toga važnog događaja u novoj hrvatskoj templarskoj povijesti, Veliki priorat Hrvatskog Viteškog Reda Templara O.S.M.T.H., za sve učesnike Konventa organizirao je zajednički odlazak u Trakošćan, gdje se je na isti datum (23.travnja) u istoj kapeli, nakon deset godina ponovio svečani obred viteških templarskih prisega, uz podsjećanje onih templara koji su i 2006. godine i ove 2016. godine osobno nazočili tim svečanim događajima. Bio je to osobito dirljiv susret, na istome mjestu, nakon punih deset godina, templara iz Engleske, Italije i Hrvatske!

Arhiva

Arhiva