5. Jubilarni viteški dan Templara u Požegi

Ovoga proljeća, od 25. i 26. travnja, Veliki priorat Hrvatskog Viteškog Reda Templara O.S.M.T.H. obilježio je pet godina od uspostave Požeškog templarskog priorata, a time i pet godina otkako je od Grada Požege na korištenje dobio uređen objekt u podnožju Požeškoga starog grada!

Jubilarni 5.Viteški Dan Templara započeo je u petak 25.travnja u predvečerje, otvaranjem četvrte po redu Međunarodne templarske Konferencije na kojoj su nazočili delegati iz Švedske, Engleske, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske i domaćini – templari Velikog priorata Hrvatskog Viteškog Reda Templara O.S.M.T.H.

U subotu 26.travnja prije podne, realiziran je, već tradicionalni, svečani mimohod svih templarskih delegata (učesnika Konferencije) kroz gradsku pješačku zonu i posjeta Gradonačelniku Grada Požege. Za vrijeme svečanog mimohoda, templari su ispred spomenika poginulim vitezovima – hrvatskim braniteljima položili prigodan vijenac i zapalili svijeće s hrvatskom trobojnicom. Istoga dana, u ranim večernjim satima svi su templari zajedno i organizirano nazočili večernjoj sv.Misi u Požeškoj Katedralnoj crkvi.

Na žalost ove godine je, radi nedostatka financijskih sredstava i programa štednje Gradskog Poglavarstva, izostalo viteško nadmetanje u streličarstvu (streličarski turnir za pokal Gradonačelnika Grada Požege) i Veliki priorat će uložiti maksimalne napore da se streličarski turnir obnovi već iduće godine.

Arhiva

Arhiva